Kobe’de Gezilecek Noktalar Nelerdir?

Kobe, Rokko Dağı ve denizle çevrili güzel bir liman şehridir. Kobe şehri antik çağlardan beri bir liman kenti olarak gelişmiş ve Edo çağında ticaret merkezi olan Osaka’yı desteklemek için önemli bir deniz trafiği merkezi haline getirilmiştir.

Kobe limanı, 1868 yılından bu yana ulusal izolasyon dönemi sona erdiğinde uluslararası bir liman olarak harekete geçirilmiştir. Kobe Nada, dünyaca ünlü Kobe Bifteği, Çin kasabası, kaliteli gıdalar ve benzeri ürünler ve bira imalathaneleri gibi cazibe merkezleriyle doludur. Bu yazı size Kobe’de ziyaret edilecek en iyi yerleri gösteren bir rehber niteliği taşımaktadır.

Gezilecek Yerler

Kobe Eski Yabancı Yerleşkesi

Kobe’nin eski dış yerleşim yeri, Kobe limanı yabancı yerleşimciler için açıldığında oluşturulmuş bir yerdir. Yabancı yerleşim bir İngiliz inşaat mühendisi tarafından tasarlanmış ve bir Avrupa şehir planlamasına dayanarak geliştirilmiştir. Yerleşme, bir Avrupa kentinin şehir manzarası üzerinde inşa edilmiş ve bir bölge haline getirilmiştir.

Yabancı yerleşim, 1899’da Japon hükumetine döndükten sonra, Japonlar ve yabancılar arasında ekonomi ve kültür alışverişi için bir yer olarak gelişmeye devam etmiştir ve Kobe’nin turistik açıdan görülmeye değer yerlerinin başında gelmektedir.

Nankin-machi

Muza-chan

Nankin-machi, Kansai bölgesindeki tek Çin Mahallesi’dir. Kobe limanı açıldığında, 1868 yılında kurulmuştur. Çin o zamanlar Qing Hanedanlığı tarafından yönetilmekte idi ve Japonya ile Qing arasında bir anlaşma yoktu. Bu nedenle, Çinli göçmenlerin Kobe’nin yabancı bölgesinde yaşamalarına izin verilmemiş, bunun yerine yabancı yerleşimin batı tarafında yerleşmiş ve işe başlamışlardır. Yüzlerce tezgah, restoran, mağaza vb. vardır ve Nankin-machi, Çin kültürünün tadını çıkarmak için canlı bir bölgedir.

Kitano Ijinkan-gai

KOSUBLOG

Kobe limanı açıldıktan ve yabancı yerleşim tesis edildikten sonra, finansal açıdan başarılı olan yabancılar, Kitano bölgesinde tepede kalıyorlardı. Konutları İngiliz ve Alman mimarlar tarafından tasarlanmış ve bu binalar bugün bile çok etkileyici görünen turistik bir bölgede yer almaktadırlar.

Yirmi bina şu anda halka açıktır ve en ünlü olanı “Uroko no Ie” dir ve bu adı Ölçekler Evi anlamına gelmektedir. Takma adın verilmesinin sebebi, evin üzerini örten ve doğal bir taş olan arduvazdır ve bu taş bir balığın pullarına benzemektedir. Bina antikalarla güzelce dekore edilmiş ve içeride görülmesi gereken pek çok şey barındırıyor.

Kobe Nunobiki Herb Bahçesi

Wikimedia

Kobe Nunobiki Herb Garden, Shin-Kobe istasyonundan teleferikle 10 dakika uzaklıktadır. Bir gidiş-dönüş teleferik bileti, ot bahçesine giriş dahil olmak üzere 1,400 Yen’dir. Tepeden bakıldığında, Kobe limanına hava açık olduğunda Kansan havalimanına kadar görülebilmektedir. Bahçede 200 çeşitten 75.000 bitki ve çiçek vardır ve yıl boyunca mevsimlik çiçeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Kobe ziyaretiniz de mutlaka uğramalısınız.

Kobe Limanı – Harborland

Wikimedia

JR Kobe istasyonuna sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Kobe Limanı, Kobe limanına bakan alışveriş bölgesidir. Alan, 225 mağaza ve restoranın bulunduğu bir alışveriş merkezi olan “umie” den oluşuyor, ayrıca deniz manzaralı bir alışveriş merkezi olan “mozaik”, “Anpanman Çocuk Müzesi”, çocuklar için Japonca TV animasyonu yeri gibi bölgeleri de vardır.

Günlük gezi ziyaretçilerine yönelik kaplıca tesisi, “Manyo Club” da dikkat çeken diğer bir yerdir. Harborland, tüm aile üyeleri ve bir çift için uygun bir eğlence tesisidir. Kobe’de alışveriş yapmak isterseniz, Kobe Harborland’a gitmenizi tavsiye ederiz.

Kobe Liman Kulesi ve Meriken Parkı

Wikimedia

Kobe limanında bulunan Kobe Liman Kulesi, Kobe’nin simgesel yapı taşıdır. Kulenin tepesindeki gözlem odasından, Awaji Adası ve Rokko Dağı’na kadar uzanan panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Üçüncü katta, 20 dakikada 360 derece dönen kafede bir fincan çay eşliğinde güzel manzaranın tadına varabilirsiniz.

Kobe Liman Kulesi yakınlarındaki Meriken Park’ta Kobe Denizcilik Müzesi ve Kawasaki Good Times World’ü ziyaret edebilirsiniz. Bu alan, arkada benzersiz binalar ve oteller ile iyi bir fotoğraf noktası niteliğindedir. Zamanınız varsa, bir körfez gezintisine çıkmak eğlenceli bir aktivite olacaktır.

Kobe Hayvan Krallığı

JAPANKURU

Kobe Hayvan Krallığı, hayvanlarla etkileşim kavramına dayanan Port Adası’ndaki her türlü hava koşullarında açık olan bir parktır. Bu park, Port Island Hattı’ndan kolay bir erişime sahiptir. Parkın bir serası ve bir dış alanı vardır.

Bir serada, yıl boyunca çeşitli çiçekler patlar ve nadir türdeki kuşlar serbestçe uçarlar. Tropikal bir beldede olduğunuzu hissettiriyor! Capibara ve alpaka dahil olmak üzere hayvanlara dokunup besleyebilirsiniz. Bu, tüm nesillere keyifli bir hava koşullarına dayanıklı eğlence parkıdır.

Kobe-Sanda Premium Outlet

Wikimedia

Kobe-Sanda Premium Outlet, Batı Japonya’nın en büyük outlet alışveriş merkezlerinden biridir. Mağazalar, Gucci, Prada, Bottega Venetra gibi ünlü yabancı markalardan United Arrows ve Beams gibi yerel marka mağazalarına ve North Face’e gibi açık hava mağazalarına kadar geniş bir mağaza yelpazesine sahiptir. Kobe’de alışveriş yapmak için en ideal yer burasıdır.

Nada – Sake Bira Fabrikaları

Inter Tour

Nada, Kobe’de bir ilçedir ve Japonya’nın başlıca üretim bölgelerinden biridir. Nada bölgesi, doğudan batıya uzanan kıyı boyunca yayılmış bir yerleşim yeridir. Elverişli hava ve zengin suyun avantajından yararlanarak Edo döneminde “Nadagogo (Nada’nın beş köyü)” olarak bilinen ünlü ‘sake’ üretim bölgesi kurulmuştur. Sawanotsuru ve Hakutsuru gibi ünlü sake birası üretimleri bu bölgede gerçekleştirilmektedir.

Arima Onsen

Inter Tour

Kobe Sannomiya istasyonuna sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Arima Onsen, muhteşem bir doğa ile çevrili geleneksel bir Onsen kasabasıdır. Bu Onsen alan 8. yüzyıla ait bazı belgelerde bahsedilen en eski Onsen’lerden biridir ve tarihsel olarak önemli olduğu için hatrı sayılır bir sayıda insan tarafından ziyaret edilmiştir.

Arima Onsen, kaynaklara bağlı olarak iki tür kaplıcaya sahiptir. Birine “Kinsen (altın su)” denir ve su, demir ve tuzdan daha kahverengi renktedir. Diğeri ise “Ginseng (gümüş su)”, ve su renksizdir. Ryokanda rahatlamak için bir gece kalabilir ya da şehirden kolay bir şekilde yararlanarak günübirlik bir gezi yapmanız da tavsiye edilir.

Meriken Park

Biraz nefes alalım diyerekten artık yavaştan sahil kısmına gidelim diyoruz. Sokaklarda kaybolurken, küçücük evleri görünce yine bende bir soru furyası başlıyor. Yaşar mıydım burada ? Beni bir şirket işe alacak olsa, herşeyi bırakıp gelir miydim buralara ?

Meriken Park

Meriken Park

Yaşamazdım dostlar. Bakmayın öyle herşeyin dışarıdan pespembe bir dünya gibi göründüğüne. O kadar da kolay değil bu işler. Şahsen ben, ne zaman başka diyarlara gitsem, bir tek Singapur hariç, “Burada ben yaşarım ya.” diyemedim.

Osaka Kobe Nara gezi rehberi yazımdan daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Belki de hakikaten hiç içimden gelmiyor. Kim bilir… Yürüyerek Kobe Harborland yani sahil bölgesine gidiyoruz. Liman işte bildiğiniz. Limanda yer alan Meriken parkı geziyoruz ancak içerisinde yer alan Kawasaki müzesini, biz gittiğimiz saatlerde kapalı olduğu için göremiyoruz. Birdahakine artık diyerekten, yine geldiğimiz yönde yolumuza bakarak, JR’a binip (Bu sefer daha yakın olan Motomachi Durağından), Osaka’ya dönüyoruz.

Japonya İle İlgili Diğer Yazılarıma Geçebilirsiniz
1 .Japonya’da yapmanız gereken 10 şey
2. Japonya’da ne yenir 
3. Japonya’da ulaşım
4. Japonya’da nereye gidilir

Özetle Kobe ; konaklanacak bir yer değil. Yol üzerinde uğrayabileceğiniz ve Kobe Steak’i tatmanız gereken bir nokta sadece. Zaten ulaşım çok kolay olduğu için yarım gün gibi bir süre ayırarak, yemek yer ve sonrasında dönersiniz. Birde gidiş-geliş saatlerinizi rush hour yani en yoğun olan saatlere getirmemeye çalışın. Ki onlarda işe gidiş ve dönüş saatleri olan sabah 7.00-9.00 ve akşam 18.00-20.00 arası. Hakikaten inanılmaz bir kalabalık sizi bekliyor olabilir. Kobe’ye gelirseniz, yiyeceğiniz o enfes et şimdiden afiyet olsun…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir