GİDİLMESİ GEREKEN 10 HARİKA YER

Her geçen gün saklandığı yerden daha çok çıkmaya başlayan güneşin, sadece doğayı değil bizleri de kış uykusundan uyandırarak canlandırdığı bir aydır, yaz ayları. Kış aylarının mahmurluğunu üzerinden atmak, biraz daha doğayla baş başa kalarak yenilenmek, ruhunu dinlendirmek ya da coşkulu festivallere katılmak isteyenler için yaz aylarında gidilmesi makbul olan 10 harika yeri Neredekal editörleri sizler için listeledi.

Kabak Koyu / Fethiye

Kabak Koyu Kızılçam ormanları içinde, bir tarafı masmavi deniz, bir tarafı yemyeşil ormanla kaplı bu koy, kış mahmurluğunu üzerinizden atacağınız rotalardan biri. Fethiye’ye bağlı Kabak Koyu ya da Gemile Koyu, adı sanı pek fazla kişi tarafından duyulmamış bir yer olmasının avantajını kullanan bir yer olarak doğallığını korumaya devam etmektedir.

Adana

Adana Portakal çiçeği Nisan ayında Adana, Portakal Çiçeği Festivali’yle öne çıkan bir yer. Rengarenk kostümlerle yarışmaya katılanların yer aldığı kortej geçişi, konserler ve gün boyunca yapılan etkinliklerle festival hız kesmeden devam edecek. Sizler de bu coşkuya ortak olmak için şimdiden uçak biletinizi alıp bütçenize ve konaklama zevkinize göre bir tesise geç kalmadan rezervasyonunuzu yaptırın. Festivalle ilgili detaylı bir bilgi almak isterseniz de Portakal Çiçeği Karnavalı’na Katılmak İçin 6 Neden yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Borçka / Artvin

Borçka Karadeniz’in en harika doğasına ev sahipliği yapan Artvin’in bir ilçesi olan Borçka, tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Daha çok doğal güzellikleriyle ve enfes Karadeniz mutfağıyla öne çıkan Borçka’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken birkaç yer var. Bunların başında; Macahel, Borçka Karagöl, Maral Şelalesi, İbrikli Kilisesi, Otingo Kaplıcası, Muratlı Cami ve dahası bu nisan ayında keşfetmeniz için sizleri bekliyor.

Aladağlar / Niğde

Aladağlar Heybetli Torosların Aladağlar eteğinde kurulmuş olan Niğde’nin Çamardı ilçesi sınırları içinde kalan bir tesisten bahsetmek istiyoruz. Burası Aladağlar’da dört bir tarafı sadece doğayla çevrili bir tesis; Aladağlar Kamping Bungalov. Doğayla uyumlu ahşap bungalovlara sahip olan tesisin tüm konaklama birimleri oldukça konforlu. Bu harika yerde doğayla bütünleşebilir, yoga, trekking ve kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Sadece hafta sonu için bile gidebileceğiniz bu tesis yılın dört mevsimi açık olup misafirlerini ağırlamaktadır.

Eskişehir

Eskişehir Porsuk Çayı’nın iki yanına kurulmuş olan şehir merkezi, sanki ülkemizden bir yer değil de Avrupa’nın bir şehriymiş gibi gelecek her adımınızda. İki üniversiteye ev sahipliği yapmasıyla oldukça fazla genç nüfusa sahip olan Eskişehir, modern şehircilik anlayışı, yüksek yaşam kalitesi ve kültürü ile yaşanılası bir yer olduğu kadar, gezilesi ve keşfedilesi bir yer de aynı zamanda.

Urla / İzmir

Urla Şimdi Ege’nin tam zamanı diyenleri Urla’ya doğru alalım. Her biri keşfedilesi olan; Karantina Adası, Klazomanai Antik Kenti, Gülbahçe Ilıcası, sıcakkanlı insanlarıyla civar köyleri ve dahasıysa buranın belki de en keyifli noktalarından biri olan Urla Bağ Yolu. Üzüm bağlarıyla ünlü bu şirin ilçede hemen göze çarpan bir turizm projesi olan Urla Bağ Yolu ve Urla Bağ Evi kesinlikle hafa sonunuzu geçirmeniz gereken bir nisan rotası.

Kuşadası / Aydın

Kuşadası Ülkemizin turizme ilk kazandırılan yerler arasında bulunan Kuşadası bu önemini hala korumaya devam ediyor. Denizi, eğlence mekanları, dünya mutfaklarından seçilmiş lezzetlere sahip restoranları, devasa büyüklükteki su parkları ve her bütçeyle her konaklama zevkine göre bir otelleriyle yıl boyunca dünyanın dört bir köşesinden ve ülkemizin her noktasından tatilciyi ağırlıyor. Sahip olduğu bu olanaklarla yaz sezonunun başlamasıyla Kuşadası en kalabalık günlerini de yaşamaya başlıyor. Bu kalabalık döneme denk gelmek istemeyenler acele etsinler çünkü Kuşadası nisanda bir başka güzel.

Kuşadası Türkiye’nin Aydın iline bağlı bir ilçedir. Kuşadası Türkiye’nin ilk Turizm merkezlerindendir, Turizm tarihi 1960’lara dayanır, ilk kruvaziyer gemi turizmi burada başlamıştır. Özellikle yazları yerli ve yabancı turist sayısı ile 110 bin civarı olan yerli nüfus zaman zaman 2 milyon’a dayanmaktadır.

Kuşadası Türkiye’nin Aydın iline bağlı bir ilçedir. Kuşadası Türkiye’nin ilk Turizm merkezlerindendir, Turizm tarihi 1960’lara dayanır, ilk kruvaziyer gemi turizmi burada başlamıştır. Özellikle yazları yerli ve yabancı turist sayısı ile 110 bin civarı olan yerli nüfus zaman zaman 2 milyon’a dayanmaktadır.

Meryem Ana Evi

Kuşadası’nın denizini ve farklı plajlarını bir kenara bırakan bireyler, Meryem ana evini ziyaret ederek dini ve mistik bir yapı inceleme fırsatı bulabilirler. Hristiyanlar açısından kutsal kabul edilen ve aynı zamanda da hac yeri olarak sayılan Meryem Ana evi, uzun yıllardır aynı yapısını koruyarak günümüze kadar gelmiştir. 17. Yy’dan kalan ve korunan yapı içerisinde, Meryem anaya ait bilgiler, İkonlar, Hristiyanlık dinine ait farklı içerikler yer alır. Yalnızca Hristiyanların değil, yıl içerisinde birbirinden farklı dine sahip turistlerin ziyaret ettiği yapı belirli saatler de hizmet verir. Yapının korunması ve eserlerin zarar görmemesi için ziyaretler sırasında korunmasına da özen gösterilir.

Alaçatı / İzmir

Alaçatı Ot Festivali İzmir’in gözbebeği Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, nisan ayında çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali 5 Nisan 2019 başlayıp 8 Nisan 2019’da bitecek. Daha önce katılanlar bilir, ancak katılmayanlar için hemen söyleyelim ki bu festival; tüm Ege otlarının toplanıp satıldığı, teyzelerin standartlarda bu otları tanıttığı, daha önceden pişirip yedirdiği, tatlı sohbetleriyle gönlünüzü fethettiği bir festival olacak.

İzmir şehir merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta, Çeşme ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan Alaçatı, Antik dönemden bu yana kullanılan bir yerleşim yeri. Anadolu’nun batıya doğru uzanan en uç noktalarından biri olan Çeşme Yarımadası’nda Çeşme ve Urla kasabaları arasında yer alıyor. Bölge için Agrillia, Alatsata, Alacaat ve en son olarak da Alaçatı isimleri kullanıldı. Günümüzdeki ismini de Alacaat aşiretinden almış.

Yerli nüfus harpte savaşırken, Rum gençleri bağcılıkla uğraşır, zeytinliklere yardımcı olmaya başlar. Böylece yalnızca Alaçatı’nın değil, Çeşme, Karaburun ve Urla’nın da kaderi değişir.

Doğanbey / Aydın

Doğanbey Köyü Aydın’ın Söke ilçesinin ev sahipliği yaptığı Doğanbey, taş evleriyle tarihte bir yolculuğa çıkarıyor insanı. Adeta zamanın akmayı durdurduğu bir yer alan Doğanbey’in halkı da kendini resmen doğaya teslim etmiş bir durumda. Sessizliği, sakinliği ve huzuru ile nisanda tam keşfetmelik yerlerden biri. Köy içini gezdikten sonra sadece 10 dakikada inebileceğiniz sahilde sıralanmış balık restoranlarında taze balık ürünlerinin ve Ege otlarıyla hazırlanmış enfes mezelerin tadına bakabilirsiniz. Gelmişken de Güllübahçe beldesi sınırları içinde kalan Priene Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Köyde bir pansiyon, iki tane de butik otel var.

Taşucu / Mersin

Taşucu Mersin’in Silifke ilçesi sınırları içinde kalan Taşucu’nda tatil sezonu ve sıcak havalar haziran ayı ile başlıyor ama nisan ayında buralar öyle güzel bir havaya sahip ki, denizden ılık ılık esen meltemi insanı resmen huzura kavuşturuyor. Taşucu gezilecek yerele yakınlığı, yöresel yemekler servis eden restoranları, mavi yengeç yenen mekanları ve sıcakkanlı insanlarıyla baharda bir başka güzel, bir başka keyifli. Hele ki Narlıkuyu’daki balık restoranları ömrünüz boyunca yiyeceğiniz en lezzetli balıkları, salataları, mezeleri ve deniz ürünlerini sunmalarıyla oldukça iddialı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir